Många bra bonuskort att välja mellan idag

Det finns idag dussintals olika kreditkort att välja mellan på marknaden. Bonuskort är en underkategori till dessa. Alla de olika korten har sina unika fördelar och nackdelar samt villkor m.m. American Express anses generellt sett vara lite svårare att lägga vantarna på än ett kreditkort från Visa eller Mastercard. Detta då AmEx ställer ganska höga krav på god kreditvärdighet innan de utfärdar ett kort till dig.

Sedan finns det såklart även utfärdare av kort som är betydligt mindre stringenta. Sådana kreditkort är lättare att få men erbjuder samtidigt inte lika många eller bra förmåner som andra kort gör. Därför kan det vara värt att jobba lite på kreditvärdigheten så att du kan få tag på ett lite bättre kort.

Men hur bör du egentligen tänka när du ska välja ett kort som ger dig bonuspoäng? Läs vidare så får du svaret på denna fråga!

Så väljer du rätt bonuskort för ditt behov och dina preferenser

När du ska välja ett bonuskort bör du bland annat väga in följande aspekter i ditt beslut:

  • Tillgänglighet. Vissa kreditkort accepteras av fler företag än vad andra kort gör. American Express tillhör de kort som har lite lägre acceptans. Visa och Mastercard ligger istället i den andra änden av spektrat. Detta har att göra med att AmEx tar ut en större avgift av till exempel butiker och restauranger än vad många andra kortföretag gör.
  • Acceptans utomlands. En annan faktor som du bör ha i åtanke är i vilka länder som kortet accepteras. Till exempel accepteras för närvarande Visa i 200 länder och Mastercard i 210. Däremot kan du bara använda ditt American Express-kort i 130 länder. Så om du reser mycket i världen kan detta med andra ord vara viktigt att hålla koll på.
  • Användningsområde. En av de allra viktigaste faktorerna att ta i beaktande är kortets användningsområde. Vill du till exempel skaffa ett bonuskort med flygpoäng eller ett kort med cashback? Kommer du att använda kortet mer frekvent för vissa sorters inköp? I sådana fall bör du göra lite efterforskningar och välja det kort som allra bäst passar ditt unika behov och dina specifika preferenser!